23 november

Netwerklunch De Wijert 'Wat als je elkaars taal niet spreekt?'

Wat doe je als zorgprofessional wanneer je een gezin treft die de Nederlandse taal niet beheerst? Of als je door cultuur- en/of geloofsovertuiging figuurlijk elkaars ‘taal’ niet spreekt? Vrouwen met een vlucht- of migratieachtergrond hebben vaker dan gemiddeld in Nederland ongunstige zwangerschapsuitkomsten, zoals; vroeggeboorte, postpartum depressie en perinatale sterfte. Eén van de oorzaken is de taalbarrière, maar ook de Westerse kijk op ‘goed ouderschap’ belemmert soms de aansluiting bij deze gezinnen. 

We luisteren naar een verhaal van een ervaringsdeskundige moeder en gaan in gesprek met Derya Baran. Zij werkt bij multicultureel vrouwencentrum Jasmijn. Naast dat Derya iets vertelt over het aanbod van Jasmijn, kan zij ook met ons meedenken over hoe we tijdens de ‘eerste 1000 dagen’ oog kunnen hebben voor overeenkomsten en verschillen in culturen. In hoeverre neem je je eigen normen en waarden mee in je werk? En hoe maak je juist gebruik van elkaars krachten en gewoontes?

Ben jij er ook bij?

Netwerklunch voor eerste 1000 dagen Professionals in en rondom de Wijert op donderdag 23 november van 12.30 tot 14.00 uur op het MFC in de Wijert in de Grote zaal (PC Hooftlaan 1). De inloop is vanaf 12.15 uur, zodat iedereen zijn broodje alvast kan pakken en we om 12.30 uur kunnen beginnen. De lunch is vegetarisch en er zijn ook veganistische broodjes.

Aanmelden kan hier

Bekijk alle agenda-items
Terug naar overzicht