20-09-2022

Ervaringsdeskundige Margreet Timmer stelt zich voor!

Vanuit Kansrijke Start Groningen werken we graag met ervaringsdeskundigen. Onlangs is Margreet Timmer gestart als ervaringsdeskundige. Ze stelt zichzelf voor. 

"Mijn naam is Margreet Timmer, geboren en getogen Stadjer. Ik werk als ervaringsdeskundige binnen de gemeente op twee mooie plekken. Voor Kansrijke Start als adviseur en ook als Kwartiermaker/beleidsadviseur Ervaringsdeskundigheid Armoede. Daarnaast geef ik soms les op de Hanzehogeschool of organiseer de Forsie Expert Kennisteams.

Ervaringskennis wordt naast wetenschappelijke en praktijkkennis als de derde kennisbron gezien. Het is daarom belangrijk dat deze kennis structureel wordt meegenomen in adviezen, beleid, plannen en projecten. Ervaringskennis kan ervoor zorgen dat ondersteuning beter aansluit en ouders zich meer gekend voelen.

De eerste 1000 dagen van je kind zijn belangrijk. Maar soms is de situatie niet zoals je zelf zou willen. Niet zoals je voor je kind wilt. Ik heb daar zelf als moeder ook ervaring mee. Want niet iedereen is gelukkig zwanger of heeft een veilige thuissituatie. Dan is het fijn als je daarover kan praten en vragen kan stellen, en weet waar je terecht kan.

Ook is mijn taak binnen Kansrijke Start om de stem en ervaringen van de (aanstaande) moeders en vaders te laten tellen bij besluiten en nieuwe ideeën. Ouders kunnen zelf vaak goed aangeven wat wel helpt, en wat niet helpt. Of wat zij nodig hebben. Het is belangrijk dat daar goed naar geluisterd wordt.

Mail me gerust als je iets wilt weten of advies zoekt. Of we drinken een koffie, om vrijblijvend kennis te maken.

Graag tot ziens,

Margreet Timmer." 

Voor een kennismaking kun je mailen naar: Margreet.timmer@groningen.nl.

Bekijk alle nieuws-items
Terug naar overzicht