06-07-2023

Even voorstellen: Miekel van der Zande

Vanaf begin juni is het team Kansrijke Start bij de gemeente Groningen uitgebreid met de komst van Miekel van der Zande. Zij gaat voor een dag in de week bezig met het opzetten van Kansrijke Start in de zeven Noordelijke wijken van de stad. In dit nieuwsbericht stelt ze zichzelf voor.


Foto: Mariska de Groot

"Beste mensen,

Sinds begin juni ben ik betrokken bij Kansrijke Start in de gemeente Groningen. Wat een geweldig mooie opdracht! Ik werk ruim 25 jaar bij de gemeente Groningen. Eerst vooral in verschillende communicatiefuncties, nu als projectleider en beleidsadviseur in het Sociaal Domein. Van de vorm naar de inhoud, zeg maar. Ik houd me vooral bezig met armoedevraagstukken. Mooie aanpakken als Kansrijk Groningen en Doorbraaknetwerk Groningen mag ik ondersteunen met strategie, advies en communicatie. Dit geldt ook voor het nieuwe armoedebeleid van de gemeente dat nu in de maak is.

Kansrijke Start past daar goed bij. Ook hier werken we voor ouders en kinderen die wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. We lopen tegen dezelfde vragen aan: Waar vind je ze? Wat hebben ze nodig? Hoe kunnen wij zorgen dat kinderen en ouders de best mogelijke start krijgen?

Mijn opdracht is om Kansrijke Start in de wijken op te starten en verder te ondersteunen. In de Noordelijke wijken van Hoogkerk tot en met Oosterparkwijk gaan we wijkprojectleiders Kansrijke Start aanstellen die in de wijk gaan doen wat nodig is voor alle kinderen en specifiek voor kinderen en ouders die extra zorg en ondersteuning nodig hebben. Daarnaast heeft De Wijert een eigen wijkprojectleider Kansrijke Start. De andere wijken gaan we anders voorzien.

Een geluk van mijn leven is dat ik moeder ben van drie dochters. Ze zijn nu 21, 22 en 24 jaar, het gaat goed met ze en ze studeren In Groningen. Ik vind het enorm waardevol dat ik de ervaringen heb met zwangerschappen en opgroeiende kinderen.

In de contacten die ik tot nog toe heb gehad met velen van jullie in dit rijke netwerk is me vooral jullie betrokkenheid en bevlogenheid opgevallen. Wat prachtig om te zien hoe iedereen zich met hart voor de zaak zich inzet. Ik verheug me op de samenwerking. Met al onze kennis, ervaring, talent, vakmanschap en gedrevenheid gaan we samen zorgen dat zo veel mogelijk Groningse kinderen de beste kansrijke start krijgen."

Miekel van der Zande
miekel.van.der.zande@groningen.nl
tel. 05 – 5159 5786

Bekijk alle nieuws-items
Terug naar overzicht