Kwetsbare situatie? Bel de Telefonische Advisering JGZ: 050 367 49 91
of WhatsApp naar 06 52 57 92 53
02-05-2022

Subsidie beschikbaar Lokaal Preventieakkoord

Lever je een bijdrage aan de gezondheid (van de jeugd) op één van deze thema’s: roken, overgewicht en mentale weerbaarheid? Dan kun je een (eenmalige) subsidie aanvragen bij Gemeente Groningen. 

Lokaal Preventieakkoord

Een goede gezondheid verhoogt de kwaliteit van leven en draagt bij aan een vitale samenleving waarin iedereen naar vermogen kan meedoen. In navolging van het Nationale Preventieakkoord, hebben Gemeente Groningen, GGD Groningen, SKSG en Menzis, een Lokaal Preventieakkoord geschreven. Lees het Lokale Preventieakkoord

Het akkoord heeft als prioritaire thema’s: roken, overgewicht en (mentale) weerbaarheid en richt zich in eerste instantie op de jeugd met een verbinding naar de programma’s JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst) en Kansrijke Start.

Subsidie aanvragen

Voor activiteiten die bijdragen aan de doelstellingen van het Lokaal Preventieakkoord, kan subsidie worden aangevraagd. Dit kan via de website van Gemeente Groningen: gemeente.groningen.nl/subsidie-lokaal-preventieakkoord

Wil je eerst even overleggen over je idee? Mail dan naar Christa Hoeksema, beleidsadviseur team Gezondheid: Christa.Hoeksema@groningen.nl.

 

Bekijk alle nieuws-items
Terug naar overzicht