Lentelezing Gro Next 'Gelijk goed beginnen'
1 juni

Lentelezing Gro Next 'Gelijk goed beginnen'

Tijdens de lezing 'Gelijk goed beginnen' vertelt hoogleraar Tessa Roseboom, directeur van het onderzoeksinstituut Amsterdam Reproduction & Development van het Amsterdam UMC, over het belang van een goede basis voor een gezonde generatie. Ze deelt inzichten over wat er nodig is om bij te dragen aan een goede start en inspireert om actief aan de slag te gaan om een klimaat te creëren waarin alle kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de eerste 1.000 dagen, vanaf een enkele cel tot aan de peuterleeftijd, cruciaal zijn voor de ontwikkeling van een mens. In deze periode worden belangrijke biologische mijlpalen bereikt die de basis vormen voor de rest van het leven. Het wordt steeds duidelijker dat de gezondheid, het gedrag en de levenskansen van een individu worden beïnvloed door de vroege omgeving. Waar je wieg staat, bepaalt dus je kansen in het leven. Investeren in een goede start voor ieder kind is daarom van groot belang.

Tamara Jones, een opgeleide ervaringsdeskundige en senior ervaringswerker, deelt in deze Lentelezing haar eigen kwetsbare situaties in het verleden en haar huidige praktijkkennis. Ze levert een actieve bijdrage vanuit 'Goede start' in de Veenkoloniën op het gebied van Kansrijke Start en heeft trainingen gevolgd in onder meer Positieve gezondheid, Centering pregnancy en de GIZ-methodiek. Daarnaast werkt ze als aandachtsfunctionaris in het programma Nu Niet Zwanger en past ze haar kennis en ervaringen toe in haar eigen verhaal. Tamara onderstreept hiermee het belang van het programma 'Kansrijke Start'.

De boeken van Tessa Roseboom, 'De eerste 1000 dagen' en 'Gelijk goed beginnen', zijn tegen een gereduceerd tarief verkrijgbaar tijdens de lezing. Beide boeken bieden inzichten vanuit biologisch, medisch en maatschappelijk perspectief over het fundamentele belang van een goede start voor de ontwikkeling van een mens. De geheel herziene editie van "De eerste 1000 dagen" is in 2023 verschenen.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 1 juni
Tijd: 15:00 – 17:00 uur
Locatie: Labnul050/Het Paleis, Erlenmeyerzaal, Boterdiep 113, Groningen
Gratis tickets: https://www.eventbrite.com/e/tickets-gelijk-goed-beginnen-gro-next-lentelezing

Bekijk alle agenda-items
Terug naar overzicht