Nieuwsupdate Kansrijke Start Groningen

Met dit keer: 

  • Uitnodiging Netwerkbijeenkomst Kansrijke Start Groningen op 15 mei, thema: psychische kwetsbaarheid
  • Update samenwerkingsproject DOEN!
  • Netwerklunch in De Weijert brengt gezicht bij naam
  • Terugblik werkbezoek Manouska Molema
  • Drukbezochte eerste netwerkbijeenkomst Kansrijke Start Groningen
  • Doe mee! Samenwerken rondom kwetsbare cliënten: hoe kan het beter?
  • Lentelezing Gro Next 'Gelijk goed beginnen'

Voor op de agenda: 

Uitnodiging Netwerkbijeenkomst Kansrijke Start Groningen op 15 mei, thema: psychische kwetsbaarheid

Ben jij professional in het medisch en/of sociaal domein en werk je met mensen met een licht verstandelijke beperking of een psychische kwetsbaarheid? Ga jij en/of je team het gesprek aan over seksualiteit, anticonceptie, kinderwens, (onbedoelde) zwangerschap of ouderschap? Tijdens de netwerkbijeenkomst van Kansrijke Start Groningen op maandag 15 mei, staat naast elkaar ontmoeten dit keer samenwerkingsproject ‘DOEN!’ centraal. 

Meer informatie volgt

Update samenwerkingsproject DOEN!

DOEN! is het samenwerkingsproject waarin verschillende organisaties uit de gemeente Groningen samenwerken om de zorg voor mensen met een LVB en/of een psychische kwetsbaarheid te verbeteren. Het gaat specifiek op uitdagingen op het gebied van seksualiteit, anticonceptie, kinderwens, zwangerschap en ouderschap. Signalering en op een goede manier bespreekbaar maken zijn daarin belangrijke stappen. Op 15 mei, tijdens de netwerkbijeenkomst van Kansrijke Start Groningen, bespreken we de thema’s waarmee we aan de slag gaan. We combineren ervaringskennis met professionele kennis uit zowel het sociaal als het medisch domein in de leernetwerken dan DOEN! 

Netwerklunch brengt gezicht bij naam: professionals De Wijert spreken over communicatie

Afgelopen donderdag 9 maart spraken ruim 40 professionals in De Wijert tijdens een netwerklunch met elkaar over communicatie en samenwerking. Er is hard gewerkt, want, tussen de lekkere broodjes door, is er druk overlegd, geschreven en gesproken. Een van de uitkomsten is de behoefte aan een ‘smoelenboek’ om te kunnen opzoeken wie je waarvoor kunt benaderen. 

Lees meer

Terugblik werkbezoek Manouska Molema

Maandag 13 februari bracht wethouder van Jeugd, Gezondheid en Diversiteit, Manouska Molema, een werkbezoek aan Kansrijke Start Groningen. Tijdens dit werkbezoek hebben we verteld wat we in de wijken doen. 

Lees meer

Drukbezochte eerste Netwerkbijeenkomst Kansrijke Start Groningen

26 januari j.l. was de eerste netwerkbijeenkomst van Kansrijke Start Groningen met als thema: Nu Niet Zwanger (NNZ). 50 enthousiaste professionals uit het medische en sociale domein hebben kennis gemaakt met elkaar en met de interventie NNZ.

Lees meer

Doe mee! Samenwerken rondom kwetsbare cliënten: hoe kan het beter?

We weten dat de samenwerking en de zorg voor cliënten en patiënten in een kwetsbare situatie beter kan. Dit is belangrijk, omdat het hebben van waardevolle contacten binnen en buiten je eigen organisatie ervoor zorgt dat mensen en organisaties succesvoller zijn in de maatschappij. Als mensen en organisaties samenwerken zorgt dit voor betere gezondheidsuitkomsten (WHO, 2010). Hoe werken professionals in de gemeente Groningen nu samen? Hoe vaak hebben zij contact? En hoe makkelijk of moeizaam gaat dat?

Met de Samenwerkstudie brengt DOEN! het in beeld. Daarvoor is de input van professionals met cliëntencontact en hun leidinggevenden uit alle organisaties in de gemeente Groningen nodig. Vul jij hem ook in? Het duurt ongeveer 10 minuten. Klik hier om naar de vragenlijst te gaan. Bij vragen kun je contact opnemen met de onderzoeker, Linda Quadvlieg via l.quadvlieg@umcg.nl.

Lentelezing Gro Next 'Gelijk goed beginnen'

Tijdens de lezing 'Gelijk goed beginnen' op donderdag 1 juni vertellen prof. Tessa Roseboom en ervaringsdeskundige Tamara Jones over het belang van een goede basis voor een gezonde generatie. Ze delen inzichten over wat er nodig is om bij te dragen aan een goede start en inspireren om actief aan de slag te gaan om een klimaat te creëren waarin alle kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Meer informatie

Voor op de agenda

25 april '23 Webinar Centering Zorg en Kansrijke Start
15 mei '23 Netwerkbijeenkomst Kansrijke Start Groningen
1 juni '23 Lentelezing Gro Next 'Gelijk goed beginnen' 

Deze mail doorsturen naar collega's? Graag!

Wil je je aanmelden voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief? Ga dan naar de website