Uitnodiging Kansrijke Start Groningen tijdens Let's Gro

Bepaalt de plek van je wieg, je verdere kansen in het leven? Welke impact hebben voeding en beweging op het gedrag en de gezondheid van kinderen? En de eerste 1000 dagen als vader, hoe zien die eruit?

Deze onderwerpen staan centraal tijdens de lezingen en workshops die wij organiseren tijdens Let's Gro, hét toekomstfestival van Groningen. Via deze mail willen we jou, collega's en relaties uitnodigen om aanwezig te zijn tijdens (één van) de drie evenementen. Mogen we je verwelkomen?

Lezing en workshop: Een kansrijke start voor elk kind? De kloof oversteken

Bepaalt de plek van je wieg, je verdere kansen in het leven? Volgens prof. dr. Eric Steegers wel. Hij deed onderzoek naar de sociale situatie van zwangere vrouwen, het verloop van de zwangerschap en de gezondheid van hun pasgeboren kinderen. Tijdens Let’s Gro op vrijdag 4 november vertelt hij waarom het uitmaakt waar je wieg staat, hoe dat zich vertaalt in Groningen en wat we kunnen doen om de start van alle kinderen zo kansrijk mogelijk te maken. De lezing wordt opgevolgd door een workshop van Solidair Groningen en Drenthe.

Spreker: Prof. dr. Eric Steegers, Verloskunde en gynaecologie, Sophia Kinderziekenhuis Erasmus UMC
Datum: 4 november 2022
Tijd: 17:30 - 19:30 uur
Locatie: Groninger Forum, Camera 5
Deelname: gratis
Aanmelden: niet mogelijk, vol = vol
Meer informatie over de lezing en workshop

Lezing: Je voeding, je beweging, je leven. Samenwerken voor een kansrijke start.

Je kind een goede start geven voor een gezond en gelukkig leven. Wie wil dat niet? Prof. dr. ir. Jaap Seidell vertelt over de impact van voeding en bewegen op het gedrag en de gezondheid van onze kinderen. Uitgaande van het idee ‘It takes a village to raise a child’, vertelt Jaap over zijn ervaringen in een buurtaanpak met ouders en professionals en krijg je antwoord op de vraag hoe onderzoek, beleid en praktijk elkaar beter kunnen helpen.

Spreker: Prof. dr. ir. Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam
Datum: 5 november 2022
Tijd: 14:00 - 15:00 uur
Locatie: Groninger Forum, Camera 5
Deelname: gratis
Aanmelden: niet mogelijk, vol = vol
Meer informatie over de workshop

Workshop: Je eerste 1000 vaderdagen

Let op: (aanstaande) vaders only! Je eerste 1000 dagen als vader, hoe ziet dat eruit? Er is zoveel informatie voor (aanstaande) moeders, maar vaders delven vaak het onderspit. En dat terwijl onderzoek keer op keer het belang van de rol van de partner aantoont. Daarom dit keer een workshop alléén voor (aanstaande) vaders.

Verloskundige (niet praktiserend), bestsellerauteur én vader David Borman laat zien wat het belang van betrokken vaderschap is en welke invloed vaders hebben op de zwangere partner, bevalling en kraamtijd, borstvoeding en het eerste en tweede jaar van je kind (de eerste duizend dagen). Je krijgt informatie speciaal voor jou als vader, maar ook praktische tips waar je mee aan de slag kunt.

Spreker: David Borman
Datum: 5 november 2022
Tijd: 12:30 - 13:30 uur
Locatie: Groninger Forum, Camera 3
Deelname: gratis
Aanmelden: niet mogelijk, vol = vol
Meer informatie over de workshop.

Deze mail doorsturen naar collega's? Graag!

Wil je je aanmelden voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief? Ga dan naar de website